vrijdag 18 januari 2013

De laatste foto's... maar hier komt de sneeuw!Vandaag begon de laatste week dat over de fotograaf. Deze week staat vooral in het teken van de foto’s en niet meer echt over de fotograaf en al zijn attributen. We gingen buiten verschillende foto’s trekken: deze foto’s zullen we gebruiken in onze kijkdoos! We maken een doos met allemaal gaatjes, kleven er foto’s in en creeëren zo een minischooltje in een doos! We gingen op onze speelplaats kijken, bij de grote kinderen, bij de bus van Linda, bij de kippen, … Overal mochten de kleuters foto’s gaan trekken.
Op dinsdag gingen we aan de slag met een matrix: we moeten kijken naar wat er over een vakje staat en naast (verticaal en horizontaal)! Een foto op de blog zal jullie helpen J Ook sneeuwde het vannacht en ligt onze speelplaats helemaal vol sneeuw! GEWELDIG! Sommige kleuters brachten hun sloefjes al mee. Zo bleef onze klas toch wat properder. We werkten ook verder aan onze kijkdoos (versieren van de doos zelf), mochten we een gezelschapsspelletje spelen, verkleden en foto’s trekken, …
Vandaag, op woensdag, gingen we naar de zaal schrijfdansen! We hebben de vulkaan afgewerkt, kringeli krangeli afgewerkt, maar nu is het tijd voor de robot! Geen lussen, geen krullen, maar wel rechte lijnen!
Met een klein groepje in de zaal deed ik schrijfdans, terwijl de andere kleuters even bij juf Hilde in de klas mochten spelen. Nadien werd er natuurlijk gewisseld! Toen iedereen een keertje schrijfdans had gedaan, genoten we nog van een verhaaltje bij juf Hilde in de klas over het slapengaan!

Sneeuw, sneeuw, sneeuw! Ze blijft gelukkig nog even liggen! We gingen naar de tuin en maakten er een sneeuwman, gooien om ter verst sneeuwballen en kijken we naar de prachtige sneeuwkristallen. Mooi hé!
We werkten ook onze kijkdozen vandaag helemaal af! We schilderen ze met zeer mooie “pearl” verf en dat geeft een mooie glans.
Ook probeerden sommige kleuters een zelfportret te maken: we kijken in een spiegel en proberen onszelf te tekenen!

We gaan op vrijdag steeds turnen met juf Lotje, werken alles nog af, spelen we nog een laatste keer met de spullen van de fotograaf want volgende weer staat er alweer wat anders op het programma: CARNAVAL! We gaan het vooral hebben over de Clowns!
 

Prettig weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten