zaterdag 2 februari 2013

Clowntje kan je horen? Clowntje kan je zien?Op maandagochtend gingen we aan de slag met de ballonnen die we vorige week hadden gemaakt: we maakten mallen van de ballonnen met krantenpapier en behangerslijm. Vandaag begonnen we om deze te schilderen. De kleuters kregen als opdracht de ballon te schilderen met strepen: ze moesten steeds beginnen met hun penseel aan de bovenkant van de hoed en zo naar beneden werken. Uiteindelijk werd het wel bij iedereen een uniek, speciaal én mooi resultaat.
In de zaal speelden we spelletjes met ballonnen en genoten we van carnvalsmuziek.PANNENKOEKEN PANNENKOEKEN !!! Jawel, sommige mama’s en papa’s zagen alle ingrediënten (en nog wat meer) staan in de klas, want vandaag is de dag dat er pannenkoeken werden gebakken!
Er werd eerst aan de kinderen gevraagd wat ze dachten nodig te hebben. Ze hadden er toch een duidelijk beeld van. Maar dan kwam het moeilijkste. Hoeveel hebben we ervan nodig? “Ooh er moet maar een beetje melk in” zei Yanko. “één eitje is genoeg” zei Kyan. “Veel suiker dan is het lekkerder” zei Aline. En zo kan ik van iedereen wel een quote geven! We maken de pannenkoeken zoals de kinderen het aangeven. En het resultaat: geen lopend deeg maar wel een brokkepap! “Bah dat moet ik niet hebben” zei Julie. Tot Charle zei: “je moet in een kookboek kijken, dat staat er in hoor!”  En zo kwamen we met een tweede poging toch aan lekkere pannenkoeken! J
Door de regen konden we vandaag niet buiten spelen, en dat merk je dan snel aan de kinderen. Ze krijgen hun energie niet kwijt en dan zijn er al wat sneller wat strubbelingen in de klas…

(mislukt )
 

 (gelukt)


 

De hoedjes zijn droog, dan is het tijd om te beginnen aan het laatste onderdeel van de hoed. Iedereen schilderde een band, maar we deden dit niet met een penseel. Wel met mousse op een stokje, de kleuters mochten maar één keer hun mousse in de verf doppen, en zo de hele tijd verder uitstrijken. Er werden nog oogjes op gekleefd, serpentines als krullend haar én confettiversieringen . 


Mijn zusje is er eindelijk kwam Charle me deze ochtend zeggen. NELL is geboren! Proficiat aan de mama en papa van Charle!
Juf Lotje is niet meer ziek, dus gingen we nog eens turnen in de grote turnzaal!
In de namiddag werden er nog confetticlowns gemaakt en sommige kleuters maakten van zichzelf op foto echte clowns! Krullend haar, een rode neus en andere gekke kleurtjes.
We speelden ook een ritmespelletje met ritmestokjes, sambaballen, schuddoosjes met een leuk versje:

Mini mini mauw
Daar is de gekke clown
Hij heeft een rode neus
En schoenen als een reus


 Vrijdag, de laatste dag van de schoolweek. Maar niet te min: we blijven steeds bezig ! De puzzelmedailles werden deze week nog een keertje uitgereikt en ik moet zeggen: IEDEREEN heeft echt zijn best gedaan!
Er werd naar hartenlust gespeeld met de nieuwe garage, zelfs de meisjes gingen deze week een kijkje nemen in de autohoek!
Vandaag deden we ook nog een keertje schrijfdans, we maakten lussen op het haar van een clown! Zo krijg deze ook mooie krulletjes J

 
Prettig weekend !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten