vrijdag 8 maart 2013

de laatste week werken en leren over ELMER


Maandagochtend… SPANNEND! We gingen onmiddellijk na de eerste bel met de bus van Linda richting Sint–Niklaas. In de tweede kleuterklas moet je namelijk naar het medisch onderzoek. We werden verwelkomd door een verpleegster én dokter Lies. We mochten, terwijl we wachtten, kleuren of naar een grappig filmpje kijken. Iedereen was echt super flink! Geen tranen, geen paniek, alleen maar flinke kindjes! Super fier was ik! Het duurde wel lang, heel lang, want tegen wanneer iedereen bij de dokter was geweest… was het al tijd om boterhammen te eten!
Omdat we later aten dan gewoonlijk, aten we in de namiddag net voor we naar huis gingen een lekker stukje fruit buiten in de zon. Genieten!
Deze ochtend gebeurde er iets speciaals… Ik had kriebels in mijn buik... Oei! Cézar zit zo raar in zijn stoel! Charle nam Cézar even vast én wat nu! Het leek wel of cézar een ei had gelegd?!
“Maar nee dat kan toch niet” riepen de kinderen. Het was niet zomaar een ei, maar een ei dat open kon. Er zat een briefje in van Fien de kip. Zij is een vriendinnetje van Cézar en wou graag volgende week een weekje komen logeren. Maar we hebben wel een probleem: we hebben geen bed voor Fien de kip! Dan maken we er maar zelf één!
We gingen aan de slag in drie groepjes: een bed gemaakt van een doos, eentje van isomo en eentje van Clicks!
Maandag zal Fien de kip het bed kiezen dat het beste bij haar past.


Op woensdag gingen we verder aan de slag met de verschillende bedjes. Speelden we ook nog enkele spelletjes. En niet te vergeten: we deden nog een keertje schrijfdans. De Robot werd een laatste keer op papier gezet, de volgende keer wordt er een nieuwe aangeboden!
In de vertelkoffer van Elmer zit er een kwartet. Sommige kikkertjes wist heel goed wat dat was, anderen hadden er geen idee van! Samen met mij, gingen speelden we het spelletje. Eerst liggen de kaarten van elke speler op tafel, zodat ik het een beetje kan sturen. Nadien proberen we het zonder dat de juf ons kan helpen! Niet gemakkelijk hoor!Vandaag gingen we naar het toneel in de voormiddag. We reden opnieuw met Linda mee naar ‘De Route’ en genoten van een mooie voorstelling.
In de namiddag stapten we samen met de konijnen te voet naar de sporthal en picknickten we onderweg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten