vrijdag 19 april 2013

Dag lieve baby's! Een heus feest: babyborrel tijd!

 


Na een deugddoende vakantie begonnen we er deze ochtend met volle moed aan!
We kregen bezoek van DRIE mama’s. Yanko’s mama was de ideale persoon om ons nieuwe thema in te leiden. Haar dikke, zwangere buik maakte heel erg veel indruk bij de kikkers (en konijnen!). Ook de fotootjes (echo) werden bestudeerd.
Nadien kregen we bezoek van Majlen, de “kleinste” zus van Lucas. Majlen is al acht maanden oud en kan dus al wat “doen”: ze zit al mooi op haar poep, neemt een speelgoedje vast, eet patatjes, …
We sloten de dag af met een bezoekje van de mama van Liena. Zij had geen baby’tje bij, maar ze bracht twee poppen mee. De kikkers hadden de opdracht om de poppen juist aan te kleden. We moesten goed nadenken over: wat moet eerst? Hoe moeten we de pop aankleden? Kunnen we baby’tjes aan hun hoofd vasthouden om sokken aan te doen? … Het was een groot succes met al die mama’s!Weer een zeer drukke dag op dinsdag! We begonnen met een spelletje: we leggen een link! Ik had verschillende foto’s van baby’s die iets hadden: een vuile mond, een baby kruipt de trap op, … En dan hadden we andere foto’s: we moesten tussen twee foto’s een link zoeken en uitleggen wat de link nu juist was. In de voormiddag gingen we ook nog op bezoek bij een onthaalmama. We stapten er heel vrolijk naartoe en daar aangekomen… Wow! Die kikkers hadden precies nog nooit speelgoed gezien! J Ze begonnen onmiddellijk met al het baby- en peuterspeelgoed te spelen. Wanneer de patatjes klaar waren, mochten we de onthaalmama helpen met alle kindjes eten te geven! Lucas was zo fier als een gieter, en gaf heel flink zijn kleine zus eten!
Vlak voor we naar huis gingen kregen we nog bezoek van Elise, de kleine zus van Julie. Zij mocht haar zusje een lekker zelfgemaakt fruitpapje geven! Weer een trotse zus!!!


 Op woensdag kregen we geen bezoek, maar gingen we zelf aan de slag. We knutselden een cadeautje voor de onthaalmama, omdat we zomaar even op bezoek mochten komen, stempelden een schuimbad en werd er nog een stappenplan afgewerkt. Tussendoor hadden we zelfs nog tijd om te dansen voor het schoolfeest!


Deze ochtend alweer een bezoekje aan de klas van een klein, fijn, lief baby’tje! Trotse grote broer Charle stelde zijn zusje Nell voor aan de kikkers en mij! Volledig verkocht kreeg ik Nell in de armen! De mama legde alle verschillende spulletjes uit die in de verzorgingstas zaten. Nell kreeg een nieuwe luier aan én kreeg een flesje (van de juf J )!
Ons turnmomentje ging niet door wegens een sportdag in de lagere school, dus haalden we samen de konijnenklas de fietsen nog eens uit!


Deze ochtend werd er nog een keertje geoefend voor het schoolfeest, waarschijnlijk zullen jullie wel al iets weten, maar hopelijk nog niet te veel!
In de namiddag ging de kijkdag voor de ouders door én werd er een babyborrel georganiseerd. Jullie gingen zelf aan de slag met jullie kapoen en hebben er hopelijk een gezellige namiddag op zitten!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten