vrijdag 13 september 2013

Een tweede weekje in de kikkerklas! We hebben weer héél veel gedaan!We begonnen er weer aan deze week! Samen met de kindjes gingen we nog meer in de klas ontdekken! We kregen van de mama en papa van Amélie een heel tof logeerbriefje in het boek van Nellie en Cézar! Amélie was apetrots!
We gingen ook aan de slag met wasco’s en ecoline! Hele speciale verf, maar wat is nu eigenlijk het verschil met alle andere knutselmaterialen? Omdat te weten te komen hebben  we alle verschillende verfsoorten gebruikt: plakkaatverf, vingerverf, ecoline, waterverf, … en alle soorten moesten we op een andere manier gebruiken! Ook vierden we opnieuw feest! Lizzy is vandaag jarig! Bedankt voor de fijne krokodillentraktatie (foto’s op de blog!)


 Lizzy haar verjaardagsfoto!

De boekentassen die gisteren werd gekleurd met wasco kregen vandaag een laagje ecoline over zich, de kinderen zagen de “magische” werking van de ecoline op de wascostukjes! “Héél tof” zei Roan J
Normaal gezien gaan we op dinsdagmiddag altijd naar het bos, maar aangezien het al eventjes aan het regen is, en het vandaag niet stopte met regenen, zullen we een weekje moeten wachten! Jammer, maar liever zo dan helemaal vies, nat en ziek te zijn.Op woensdag tekenden we allemaal een ‘mannetje’. Dit is een standaard dat in elke klas doorgaat. Elk kind tekent in elke kleuterklas in september en juni een ‘mannetje’, zo kunnen we hun progressie van tekenen opvolgen.  Anna, Amélie, Lizzy en Roan mochten al eens kijken op de computer naar de foto’s van vorige week. De kinderen vinden het geweldig om foto’s van zichzelf te zien! Ook mochten ze zelf drukken op de knoppen van het toetsenbord, en dat was wel speciaal.
 
Vandaag gingen we sporten in de turnzaal met juf Lotje. Al vele kindjes brachten hun turnpantoffels mee naar school. Wie dit nog niet deed, kan je zeker volgende week de pantoffeltjes meebrengen? Vandaag speelden we ook een boekentassenspelletje: een memorie. Op grote kaarten stonden verschillende soorten boekentassen en de kinderen moesten twee dezelfde zoeken.

Vandaag was het alweer feest, de juf is jarig! Omdat ikzelf voorstander ben van een klascadeau, kregen de kindjes een nieuw spelletje in de klas: een memorie van Nellie en Cézar! Ook trakteerde ik hen op een chocolade cupcake. Verder turnden we vandaag natuurlijk ook nog met juf Lotje, kleurden we nog een prent van Nellie en Cézar in en knipten en kleefden een boekentassenpuzzel helemaal zelf!

 
Zion Noah zag het tiktak huisje vorige week al staan op de kast.. En hij vroeg: "juf, wanneer ga je eens tiktak spelen?", wel, vandaag werd er voor de kindjes tiktak gespeeld! Muisstil hebben ze flink gekeken naar de verschillende onderdelen die de juf speelde.
 
Prettig weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten