vrijdag 6 september 2013

Eerste weekje in de kikkerklas!


Beste mama’s & papa’s! Hier is hij dan, de allereerste kikkerbrief! Graag vertel ik jullie elk week kort wat jullie kapoenen hebben gedaan, geleerd, verteld, geknutseld, …

Op maandag leerde we elkaar een beetje beter kennen. Ook al wisten de kikkertjes wie hun kikkerjuf ging zijn, toch is het altijd even spannend! Zeker als er dan ook veel veranderingen aan de school zijn gebeurd!
We leerden vandaag vooral over de verschillende symbooltjes van de kinderen. Elk kindje heeft een uniek symbooltje, en om het beter te leren kennen deden we verschillende spelletjes! Het was ook al onmiddellijk feest! Jenna werd afgelopen weekend 4 jaar! En bracht een traktatie mee voor de kinderen.  
’s Avonds kwamen enkele mama’s en papa’s in de klas even luisteren naar de juf, want het was INFOAVOND!


Vandaag moesten we opnieuw kiezen. Maar dat is toch wel nog wat moeilijk hoor. We moeten eerst naar de foto’s van hoekjes gaan kijken, tellen en kijken hoeveel kindjes er mogen spelen én of er nog plaats is, pas dan mogen ze in het hoekje dat ze gekozen hebben gaan spelen. Het is dan natuurlijk ook verleidelijk om snel in een ander hoekje te gaan, zonder te kiezen. Dus moet de juf deze week iedereen goed in de gaten houden! JWoensdag, een halve dag naar school,  gingen we aan de slag met auto’s, ballen, kurken, … en we mochten zelf kiezen hoe we de ene kant van onze “werkjesmap” gaan versieren. Vorige jaar werden de werkjes van de kinderen aan elkaar geniet, maar ik zou dit jaar willen werken met een stevige map/tas, die de kinderen zelf maken en die na elk thema terug mee wordt gegeven naar school. Iets wat de mama’s en de papa’s niet mogen vergeten J Er werden ook verjaardagskronen gemaakt, voor op de kalender.


 

 
 
 
 

Op donderdag gingen we voor de eerste keer turnen in de grote sporthal! Samen met Linda reden we ernaartoe. WOW! Zeiden ze allemaal toen ze in onze nieuwe bus zaten! “Zo een mooie bus” zei Lizzy. “De gordels moeten aan voor de veiligheid” zei Ilias!

Deze ochtend gingen we ook turnen, maar bleven we op school. Dan is er voor ons plaats in de grote zaal, van de lagere afdeling.
Vandaag puzzelden we ook al eens zodat de juf kon zien wie welk puzzelniveau op onze puzzelrups al kan! Kan je kind 4-9 stukjes puzzelen, staat hij/zij op de eerste (gele) bol. Kan je kind 20-24 stukjes puzzelen, staat hij/zij op de DERDE (rode) bol. En zo leren de kinderen zelfstandig puzzelen en zal hun inzicht snel verbeteren!
Wie nog geen kijkje kwam nemen in de klas, kan je hieronder enkele foto's zien van de verschillende hoekjes in de klas!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten