vrijdag 4 oktober 2013

De politie kwam op bezoek!


Afgelopen zondag was het ook boscross: Ilias liep mee en kijk maar: hij liep aan de leiding!  

Een nieuwe week, een nieuwe start. We werkten verder met het thema verkeer. Vandaag hebben we een auto geschilderd. De juf deed het eventjes voor: een ronde vorm, ramen, deuren, lichten, wielen, … En de kinderen konden daarna zelf aan de slag gaan en zelf de kleuren kiezen van hun auto’s. Ik moet zeggen, als jullie het schilderwerkje zien: het is kunst! J Ze hebben abstract geschilderd J Ze hebben allemaal erg hun best gedaan J 
 
Een fimpje over schrijfdans: de vulkaan
 
 Deze ochtend was er een grote verrassing op school! Politieagent Peter kwam een bezoekje brengen. Samen met de beren- en konijnenklas mochten we eens in de combi zitten, de sirene laten gaan, de blauwe lichten aanzetten, … en nog veel meer. Ook staken we de straat veilig over met de hulp van agent Peter, hij liet ons zien hoe hij de auto’s tegenhield en toonde ons hoe we ons veilig kunnen verplaatsen. Nadien mochten ook allemaal eens een kogelvrijevest vastnemen, die woog wel 10 kilo! Zion Noah mocht deze zelfs eventjes aandoen! Ook liet agent Peter de handboeien zien en legde hij enkele dingen over de politie uit. De kinderen waren erg onder de indruk hoor! De foto’s kan je op de blog bekijken.  
 
Luister maar naar die luide sirene!
Op woensdag waren er wel 6 kindjes afwezig. Hopelijk waren ze niet allemaal ziek! We mochten vrij tekenen, speelden een verkeersspelletje en gingen een keertje turnen met de juf. Ook vertelde ik nog een verhaaltje.
De kinderen speelden ook erg mooi met de plasticine, er werden pannenkoeken gemaakt, slangen, paddenstoelen, …Deze ochtend gingen we turnen met juf lotje in de zaal. De kinderen kwamen nadien vertellen dat ze een drakenspel hadden gespeeld! Spannend.. J We speelden ook nog het spel: vul de reeks aan. De juf had reeksen gemaakt van 2 voertuigen en de kinderen moesten deze aanvullen. 

de pizza's van Amélie en RémiVandaag kregen de kinderen hun werkjes mee in hun werkjestas. Graag deze tas maandag terug meebrengen.
We gingen ook nog een keertje schrijfdansen in de zaal.
De kinderen zijn zich erg bewust van het verkeer, en de gevaren van het verkeer.  Hopelijk blijft dat zo J  
Vandaag werd er ook nog een keertje tiktak gespeeld, de kinderen genieten echt van het spelen met kleur, beweging en muziek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten