vrijdag 22 november 2013

Deze week: grootoudersfeest! Oma's en opa's op bezoek in de klas.


Toen we deze ochtend binnenkwamen zat Spiekpietje ons al op te wachten! Helemaal bovenop de tent! Zo kon hij alles goed zien en horen. Spiekpietje gaat elke dag op een andere plaats in de klas of ergens in school zitten en goed kijken. Zijn we wel flink? Ook stond de praatkoffer klaar aan de juf haar stoel. Er zat een zwarte piet in, de Sint, het paard, een staf, fopcadeautjes, zakken, een boot, … Verschillende voorwerpen om over te “praten”.
We schilderden ook een Sint met een mijter op zijn hoofd.


Er was ook discussie tussen de kinderen! J Sommige kindjes zeiden: het paard van de Sint heet “Slecht Weer Vandaag”, andere kindjes zeiden dan weer: “Amerigo”. We hebben beslist: Sinterklaas heeft er twee, als er eentje moe of ziek is, kan het andere paard de Sint helpen.


Op dinsdag mochten we een zakje vullen vol met speelgoed. We mochten zelf het speelgoed uitknippen en opkleven. Het knippen was voor sommige kindjes nog niet zo gemakkelijk, maar we doen ons best! Ook mochten we nog een puzzel maken van het paard van de Sint. We legden het eerst goed op ons blad en pas dan mogen ze kleven. We oefenden natuurlijk ook nog een laatste keertje ons lied voor oma en opa! Super fier zijn ze
 VANDAAG OMA EN OPA FEEST! We kregen heel de voormiddag bezoek van verschillende oma’s en opa’s. We begonnen met een wiskundige activiteit: is het een groot of klein cadeau, welke vorm heeft het?, welke kleur?, in welke zak zal het passen? Is die zak lang of kort? … Zoek eens een cadeau dat blauw is, rond en een roze strik, … Nadien zongen we ons liedje en kregen de oma’s en opa’s een cadeautje en was het al koekjestijd J
na de speeltijd mochten we verder in de hoekjes spelen en hielpen de oma’s en opa’s hun kleinkind met het maken van een patroontje (rood – geel – blauw – rood – geel – blauw - … )
Allemaal bedankt voor de hulp en het bezoekje, het was heel gezellig!


Op donderdag mochten we de spullen van de Sint, zijn Zwarte Piet en het paard sorteren: we kregen verschillende prentjes en moesten deze bij de juiste prent leggen. Ook schilderden we nog het gezicht van zwarte Piet. Morgen, als hij droog is, geven we hem zijn baret, ogen, neus, en mond.

 


Vandaag mochten we nog een keertje turnen met juf Lotje.
We hebben ook nog een keertje schrijfdans gedaan en onze mijter of baret afgewerkt.
Volgende week gaan we verder met ons thema. Alles foto’s kan je terug vinden op onze blog! (www.bsdebron.be -> klasblogs)
Zijn er mama’s of papa’s die graag “helpende handjes” worden, om eens een handje toe te steken bij activiteiten op school? Laat maar weten, we kunnen jullie hulp goed gebruiken!)

 
 
  En zwarte piet kan ook al een keertje mokjes strooien!
 
 
Prettig weekend!
 
 
 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten