zaterdag 14 december 2013

Winterfeestmarkt!Op maandag zijn we begonnen aan onze knutselwerkjes om te verkopen op de Winterfeestmarkt. We hebben rendierpotjes en potjes die eruit zien als de broek van de Kerstman geschilderd. Deze gaan we nog vullen met lekkere koekjes en dan kunnen we deze verkopen op onze fantastische Winterfeestmarkt. Ook hebben enkele kleuters theepotjes versierd, deze gaan we vullen met zakjes thee en ook verkopen!
Jammer genoeg waren er deze week erg veel kindjes ziek
L
 
Vandaag speelden we enkele kerstspelletjes: ik had allerlei kerstballen versierd: met gele bloemen/sterren, blauwe bloemen/sterren, kerstballen groot of klein, met grote of kleine versieringen. De kinderen moesten goed luisteren naar de verschillende kenmerken en dan zochten ze naar de juiste kerstbal, bijvoorbeeld: ik zoek een grote rode kerstbal met 2 grote gele sterren. Soms is het ook een beetje gemakkelijker: ik zoek een klein kerstbal die rood is. Als ze allemaal een keertje naar mij hadden geluisterd en de juiste bal gevonden hadden, mochten ze een keertje voor de mij een bal beschrijven zodat ik de juiste kon zoeken (zo leren ze zelf ook een beschrijving geven). Ook speelden de kinderen in de hoekjes verschillende spelletjes: een patroon maken van kerstballen (rood –geel – rood  - geel - …), konden ze met een knijper kerstballen (pompons) vastknijpen en op een kerstboompje leggen, …


 
 


 
 
Met het poppenhuis spelen de kinderen erg graag! De Sint heeft ze hier een groot plezier mee gedaan J Ook de verkleedkleren van de Kerstman zijn erg gewild! Er worden zelfs hulpkerstmannen ingeschakeld. We werken nog een beetje verder aan onze rendieren en broeken van de Kerstman. Schilderden nog een kerstboom, die we kunnen versieren als hij droog is.
Op donderdag speelden we nog gezellig samen in de verschillende hoekjes in de klas, zongen we ons nieuwsjaarslied. Jawel! Een nieuwjaarsLIED J en het lukt al bijhoorlijk goed! Af en toe kunnen we nog een beetje hulp gebruiken, maar we kunnen volgende week ook nog een hele week oefenen! Als jullie volgende week naar het oudercontact komen krijgen jullie de brieven, de attributen en de handleiding mee!
 


 We zijn op vrijdag de speelzaal gaan bekijken hoe er het allemaal uitziet met die mooie lichtjes, straks is het Winterfeestmarkt en we komen onze werkjes al zetten zodat we mama, papa, oma of opa de weg kunnen wijzen! J
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten