zaterdag 18 januari 2014

Bezoek aan de apotheek, schrijfdans, sherbone, ... Wat een weekje!

We begonnen deze week opnieuw met het thema ziek zijn. De kinderen vinden het echt geweldig! De rollenspelen die gebeuren in de doktershoek zijn geweldig! Onderzoeken, medicijnen voorschrijven, afhalen bij de apotheek, … Super!
We schilderden vandaag ook een ziekenwagen.
 

Schrijfdans is altijd plezier! Gisteren deden we voor de eerste keer schrijfdans van de ROBOT. Bij de vorige keren moesten we lussen en bogen maken, deze keer mocht dat juist NIET! We moesten rechte lijnen maken
à bewegen zoals een echte robot. Vandaag mochten we dan eens proberen op een héél speciale manier: met scheerschuim en verf op de tafel! Plezier alom! Kijk maar naar de foto’s die op de blog zullen komen.
 


 

 

 

 
 
 
 
Woensdag was een drukke dag. We vertrokken onmiddellijk na de bel. We hadden een afspraak bij de apotheek. We mochten daar eens op bezoek gaan. We hielden onze fluojassen aan want we moesten buiten op straat. We zagen al snel de apotheek, want er hangt een lichtgevend groene kruis!
We mochten in de apotheek eens kijken achteraan. We mochten enkele hele lange schuiven optrekken, bekeken allemaal de verschillende doosjes met medicijnen. En toen vertelde mevrouw de apotheker dat ze soms ook zelf medicijnen moest maken. De dokter maakt een voorschrift met alles op. Zo liet ze zien hoe ze pilletjes kon vullen met poeder en maakte we zelf zalf en stopte het in een tube. Die tube kregen we mee naar de klas. Het is een zalf die de handen lekker zacht maakt!

Na de speeltijd mochten we dan samen met de muizenklas van juf Hilde Sherbone doen. Dit is een relaxatie. Het was erg leuk én zeer rustgevend!  


 


Op donderdag maakten we de laatste spulletjes voor onze dokterstas: we stempelden letters na: PIL / TUBE.
We kregen ook een verbandje en een pleister mee, benieuwd wie de kleuters verzorgd zullen hebben
J

 


 


 


 

 

 

Vandaag mochten we met de kam en verf experimenteren! We zagen dat de kam een spoor achterliet. En natuurlijk werden er de gekste kapsels geschilderd met de kam.
 
  
Prettig weekend!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten