vrijdag 7 februari 2014

Elmer vol kleuren en vormen!


Op maandag werd er veel gespeeld met de gekleurde rijst die we hadden gemaakt. De kleuters vinden het geweldig om de verschillende kleuren rijst met elkaar te mengen en er potjes mee op te vullen. We lazen ook nog een verhaaltje van Elmer en de vlinder. Spelen in de hoekjes vinden de kleuters ook héél leuk, tijdens dit thema mochten we ook eens spelen met het grote poppenhuis van juf Joke. Hier zijn barbies bij, disney popjes, knuffels, … en dat is wel eens leuk hoor!

 

 
 
 
 

 Vandaag leerden we meer de echte vormen te benoemen: vierkant, driehoek, cirkel, ovaal, … We leerden ook enkele kleuren te sorteren: welke kleur is nu somber en welke is nu vrolijk?, wat is nu een koude kleur en welke is een warme.
We vertelden nog een verhaaltje van Elmer en gingen verder over “anders zijn”. Estelle zei onmiddellijk: “ik ben ook anders, en Rémi ook, wij zijn lichtbruin, maar mijn mama is héél donker”! J Geweldig hoe ze dat verwoordde!
Op donderdag was er precies een epidemie uitgebroken! Er waren slechts 10 kikkertjes in de klas, in plaats van 17! De kinderen mochten vandaag zelf aan de slag met het mengen van de verf en zo een nieuwe kleur te krijgen. We deden dit op twee verschillende manieren: twee kleuren verf op een blad, in twee vouwen en wrijven! De andere manieren was door met verfrollers door elkaar te rollen.

Vandaag mochten we twee keer gaan turnen bij juf Lotje! Super leuk! We maakten ook nog helemaal zelf vogelbollen! Hopelijk kunnen ze het hele weekend goed drogen en kunnen we ze maandag buiten gaan ophangen! Wat worden die vogels toch verwend!

 
 
 

 
 
 
 
 


 
 
 
 
 

 
We kregen ook allemaal een "Elmerkaakje" :) 
 
Zoals jullie kunnen zien zijn we vrijdagavond geëindigd met slecht 9 kindjes in de klas! Dat in plaats van 17 kikkertjes! Hopelijk voelen ze zich snel beter!!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten