zaterdag 22 maart 2014

Muziek maken, spelen en beluisteren... Genieten!Op maandag konden we opnieuw starten met het muzikale thema. De kleuters zijn en blijven erg enthousiast met dit thema. De hele tijd muziek spelen, beluisteren, met de ogen dicht, zacht en luid, … We leerden ook onze waardering uiten over bepaalde muziekstijlen en instrumenten.

 Ilias tekende zelf een gitaar en drumstel aan het tekenbord!
 
Op de tablet konden we verschillende instrumenten aantikken en er naar luisterenGisteren zagen Rémi en Ilias het kookboek van Nellie en Cézar in de kast staan en zeiden: “mmm juf, weet je nog toen we fruitijsje hadden gemaakt”. Ik zei: “ja hoor jongens, die waren lekker hé”. “Wel hé juf, we willen graag nog iets klaarmaken”. J
Samen kozen we voor “Wormen in het zand”. Chocoladepudding met kapotte koekjes en daarin twee snoepwormpjes. We maakten het samen en vlak voor we boterhammetjes gingen eten, konden we het opsmullen. Ook alle juffen en de directeur mochten er eens van proeven!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Koekjes verkruimelen!  

 En... Smullen maar!
Vandaag gingen we alvast een keertje oefenen voor het schoolfeest. Waarschijnlijk zullen jullie wel al weten waarover ons liedje gaat, in de klas kunnen de kleuters er alvast niet meer over zwijgen! J Het goede weer nodigde ook uit om te gaan bellen blazen!

 
 
 
 
 
 


We controleerden vandaag een keertje over iedereen de verschillende instrumenten kon herkennen, ook speelden we nog enkele spelletjes met elkaar.
Ook nam ik vandaag met de kleuters de KOBI-TV testen af, deze werden al een keertje afgenomen in december, de kinderen die toen nog een beetje hulp nodig hadden, mochten het vandaag nog een keertje doen.


 
 
 
 
 
 
 
 
Vandaag sloten ons muzikale thema muzikaal af met een heus concert en iedereen kon een keertje de dirigent spelen.
We mochten ook opnieuw gaan turnen bij juf lotje in de sporthal! TOF!!
We luisterden bij dit thema naar erg veel verschillende instrumenten. We konden ze al goed herkennen en benoemen! Hieronder enkele van de vele besproken instrumenten:De saxofoon!
 
De blokfluit!
 
De trompet!
 
 
En natuurlijk mijn favoriet, met de Cello in de hoofdrol, gevolgd door een heel orkest:
 
En nog zoveel meer!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten