vrijdag 24 april 2015

We vliegen met onze raket!


Dag mama’s en papa’s, de praatkoffer stond naar gewoonte natuurlijk weer klaar en goed gevuld. We deden de koffer open en zagen erg veel rolletjes. Daarna zagen we sterren, planeten en een astronaut! “We gaan leren over de ruimte” riepen de kleuters. Toen zag Sam plots dat er bij Cézar en Nellie een briefje lag… Cézar had al een opdracht voor de kleutertjes. Hij wou graag een keertje naar de maan vliegen, maar heeft geen raket. Hij wou graag dat de kikkertjes voor hem een raket maakten… Maar hoe… ? We lazen natuurlijk ook het briefje van Nellie, zij legde ons gelukkig uit hoe we aan de slag moesten gaan.
De kleuters gingen zelf aan de slag met een nietjesmachine en met plakband. Daarna gingen we kijken wat hun het beste en het stabielste was… En dat was werken met de nietjesmachine.

Gelukkig kregen we hulp van juf Elise
 
 
 
 
 Gisteren maakten alle kleuters hun eigen raket, door zelf aan de slag te gaan met een nietjesmachine, vandaag kregen deze raketten allemaal een vrolijk kleurtje. Natuurlijk gingen we eerst echte shuttles en raketten bekijken, we keken ook naar een paar korte filmpjes: het opstijgen van de Apollo 13 en de Messenger. De kleuters zaten enorm geboeid te kijken! Konden ze zelf maar een tot aan de maan en terug vliegen J
We gingen ook aan de slag voor mama, het eerste deeltje voor het cadeau is klaar… Spannend!!Vandaag hebben we een logische volgorde gekleefd. We moesten de raket goed observeren, want op elke prent was de raket iets verder in de ruimte. Ook was er telkens iets anders aan de raket… Jullie zullen het kunnen zijn op de blog dit weekend! J Zoals steeds zal deze ook weer aangevuld zijn. We vierden ook feest voor Sam! Ze trakteerde op ijsjes, en niet zo maar! RAKETIJSJES!!!! Wat een nostalgie voor de juf :) 

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

Jammer genoeg konden we op donderdag niet gaan turnen, maar dat wordt morgen goedgemaakt, doordat we tweemaal mogen gaan turnen! Wat een sportieve dag!! Doordat de zon er weer was, konden we buiten een spelletje doen: in de ruimte kan je zweven, kan je bijna vliegen en blijven de voorwerpen als het ware drijven in de lucht. Maar op onze Aarde blijft er iets drijven op water en als het te zwaar is gaat het zinken. Sommige kleuters konden dit buiten uittesten met een emmertje water en verschillende voorwerpen.
 
 
 
 

We hebben vandaag iets héél leuk gedaan, er moesten goed samenwerken. De ene kleuters mocht een raket beschrijven aan een andere kleuter die deze moest tekenen, zonder dat de ene kleuter deze kon zien. Nadien ging de kleuter kijken of het klopte! Héél leuk, zeker omdat iedere kleuters een andere manier van tekenen heeft!
Niet te veel foto's deze week, aangezien we ook al erg flink hebben gewerkt aan ons cadeautje voor Moederdag! En daar willen we nog niet te veel van prijs geven!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten