vrijdag 13 november 2015

Een themaloze weekDeze ochtend kwamen we in de klas en hé, de praatkoffer stond niet klaar. Rayan zei: “Juf? Gaan we dan echt over niks leren??”. Geweldig vond ik het! De kleuters helpen altijd mee na een thema om de klas op te ruimen. Ze weten dus heel goed dat wanneer ze terug in de klas komen, de praatkoffer ALTIJD klaar zal staan. Behalve vandaag J. Toen ik de kleuters uitlegde dat zij deze week konden bepalen wat we alleen gaan doen, vonden ze dat super!
Vandaag zei Santino: “Wel juf, dan wil in vandaag wel eens dansen!”. En zo gezegd, zo gedaan! De computer aan en de kleuters konden hun liedje komen aanvragen!
En natuurlijk... Tess was afgelopen weekend jarig! Ze trakteerde de kleuters op lekkere cake! Nog een gelukkige verjaardag Tess!! 

Rommert zei deze middag: “Ik wil graag eens gaan voetballen! Ik zie daar naast de refter een goal staan.” Dus natuurlijk gingen we gaan voetballen. Eerst moesten we een bal zoeken, dus gingen we eens kloppen bij juf Tahnée van het vierde leerjaar!
Terwijl enkele kindjes aan het voetballen waren, waren de andere kleuters gezellig aan het spelen met de gevallen bladeren in de tuin. Ondertussen konden we ook eens naar de kippen gaan kijken. Vinny, Jelle, Rayan en Rommert stonden afwisselend in de goals. Savas, Santino, Alyssa, Seppe, Jore, Seth en Néyah waren ook leuk mee aan het doen.Meester Jony is ziek, dus gingen we vandaag niet naar de sporthal. Maar niets aan de hand! We kiezen deze week zelf wat we willen doen, dus… er was in het begin van de week aangehaald dat de kleuters graag een filmpje zouden zien. Voordat we naar huis gingen werd de klas donker gemaakt en werd de “cinema” gestart. 
Ondertussen zijn we ook bezig aan een groot geheim, dus niet te veel foto’s deze week… Van ons geheimpje kan ik natuurlijk geen foto’s maken hé J
Vandaag speelde ikzelf mee in de bouwhoek, samen met Vinny, Seth en Santino gingen we met clicx bouwen! Ook brachten enkele kleuters een voorwerpen mee waarover ze konden vertellen! Erg fijn! 
Moeilijk om nu al te schrijven wat er vandaag allemaal zou kunnen gebeuren. Natuurlijk worden er zaken voorbereid… Vandaag gaan we ook nog een gezelschapsspelletje spelen en een Lotto. Dit kunnen de kinderen ondertussen helemaal alleen. Het is heel leuk om te zien hoe ze op enkele maanden tijd zo kunnen veranderen!  


Deze week hebben we echt zoveel gedaan! De kinderen konden het programma volledig meebeslissen en samen bepaalden we wat we gingen doen.
Dit zullen we dit schooljaar zeker en vast nog een keertje doen! Prettig weekend! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten