vrijdag 9 december 2016

Sint bezoekt de school - Licht en donker


Deze maandagochtend was extra leuk! Vol spanning kwamen we naar school… Want we kregen deze dag HOOG bezoek op onze school! Niemand minder dan SINTERKLAAS en zijn drie Zwarte Pieten. We hoorden de Sint al van ver komen, aangezien hij een hele fanfare bij had. Samen met de konijnen en vossen van juf Dana gingen we hem aan de poort verwelkomen. De Sint en de Pieten gingen in elke kleuterklas binnen, de Sint vertelde en las voor uit zijn grote boek, terwijl fopjes Piet in alle klassen overal mokjes ging verstoppen!
 Toen de Sint bij ons kwam, wist hij heel erg goed dat Nell en Juliette beste vriendinnetjes zijn en soms ook de juf helpen, ze zijn graag “jufkes”. Ook wist de Sint dat Yana en Lina ook erg goede vriendinnetjes zijn geworden, alleen soms een beetje deugniet zijn J
Noah, Kenny en Hussein kunnen dan weer prachtige treinsporen bouwen en daarna ruimen ze ook flink op! Jony en Jacey zijn onafscheidelijk en kan je in elke hoek van de klas samen vinden. Elise en Vera kunnen al mooi vertellen en zijn erg flink voor andere kindjes. Anna en Alexandra kunnen erg mooi met de poppen spelen en Japjot speelt steeds met hen mee! Tuana kan dan weer prachtig voetballen en houdt erg van knuffelen. Van Luna wist de Sint dat ze erg graag met puzzelt! Dan was het natuurlijk cadeautjestijd! We kregen een grote zak vol en deden hem natuurlijk samen open! Dank u Sint en Piet
Op dinsdag gingen we natuurlijk spelen met de spullen die we kregen van de Sint en sloten we ons thema af in de klas. Alles werd netjes opgeruimd


Uitpakfilmpjes:






Deze ochtend stond de praatkoffer weer klaar! Allemaal verschillende soorten lichtjes zaten in de koffer. Zaklampen, kerstverlichting, lichtjes met batterijen, versierde slingers, … Jullie kunnen het zo gek niet bedenken. Ook hebben we onze kerstboom gezet. De kleuters hebben er zelf ook eentje gekregen in de poppenhoek en drie aan de ontdektafel. De boom in de poppenhoek, daar kunnen ze de lichtjes aansteken. Natuurlijk hebben we het afspraakje gemaakt dat alle lichtjes altijd uit moeten als we zelf niet in de klas zijn!
De drie boompjes aan de ontdektafel, daar kunnen we onze vrije creativiteit te loop doordat we de boompjes zelf kunnen versieren.



Vandaag hebben we met speciale porseleinverf geschilderd! We ontworpen allemaal onze eigen koekjeskom! Eentje met een kerstboom of sneeuwman, misschien wel eentje met cadeautjes of vuurwerk of slingers? De kleuters kozen het zelf en schilderden het zelf! Morgen moeten we deze nog afbakken in de oven, zodat de verf er niet terug kan afgaan. Deze koekjeskommen kunnen natuurlijk tijdens onze winterfeestmarkt gekocht worden op de standjes. De symbooltjes van de kleuters zullen hierop staan..




Na een superdrukke week, sloten we ze rustig af! We speelden in onze hoekjes, met zowel de thematische materialen van de juf als met de nieuwe speelgoedjes van de Sint! Ook gingen we opzoek naar de donkerste kamer op school! De berging… Maar deze zat zo vol, dat we er niet allemaal binnen konden! 

Fijn weekend!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten