vrijdag 21 april 2017

Meespeelweek!

 

Dag mama’s en papa’s, hopelijk hebben jullie er een fijne vakantie op zitten. Vandaag begon onze dag met een fijn klasgesprek, iemand mocht en kon iets vertellen over de vakantie… Sommigen hadden in eerste instantie niks gedaan, maar kregen nadien toch nog een ingeving J Ook gingen we voor de eerste keer eens turnen met juf Samantha. Zij zal vanaf nu op donderdag de turnlessen overnemen van juf Lena, zij heeft meer uren om juf Isabel te ondersteunen. Doordat er donderdag voor het lager een sportdag doorgaat, kregen we vandaag ons turnuurtje al.
Ook gingen we al een beetje knutselen voor Moederdag! We beginnen er op tijd aan
J


SPORTDAG!
Vandaag kregen we een sportdag georganiseerd door de studenten van KA Beveren uit de sportopleiding. Met het thema sprookjes gingen we aan de slag!
Een springkastelen, spelletjes met ballonnen, voetballen en basketballen, klim- en springopdrachten, tikspelletjes, stappen in grote laarzen, … Er stond veel op de planning. We begonnen natuurlijk eerst met een opwarming en konden daarna vrolijk aan de slag met de verschillende materialen.
Het was natuurlijk ook erg fijn dat de hele kleuterschool hieraan kon deelnemen!
Vandaag werd er verder gewerkt aan het cadeautje voor mama en probeerden we het versje al eens op te zeggen! Spannend!!! Maar het is een (groot) geheim!  
Ook gingen we al eens oefenen voor het schoolfeest met de andere klassen. We hebben ons ook al ingedeeld in de verschillende groepjes.  Jullie krijgen snel te horen welke kleren we voor jouw kleuter graag zouden hebben. We gaan het jullie niet te moeilijk maken J !!
Vandaag werden ook twee “nieuwe” hoeken geïntroduceerd… De computerhoek werd nu echt als volwaardige hoek in de klas aangeboden: de kleuters kunnen op onze symbaloopagina aan de slag gaan. Hier vinden ze linken met kleine filmpjes die ik voor hen koos, enkele spelletjes op leeftijd, … Neem gerust eens een kijkje: http://www.symbaloo.com/mix/kikkerklas


 Ook werd Ann even in de bloemetjes gezet voor Secretaressedag

Vandaag probeerde ik me vooral te richten op het samenspel met de kleuters. Tussendoor hier en daar een babbeltje slaan, de kleuters “uithoren” over hun gevoelens, hun ‘zorgen’ en hun interesses. We namen vandaag echt even te tijd om aan elkaar te denken. We deden dan ook een complimentenronde! Eventjes elkaar een pluim geven en waardering voor elkaar (leren) hebben.


Fijn weekend! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten