vrijdag 20 oktober 2017

Zalige herfstdagen!

Hieperdepiep… HOERA! Feest voor Wout! Hij bracht heerlijke cupcakes mee, versierd als kikker (hoe kan het ook anders J) en lekkere én gezonde fruit- en groentesatés. We kregen ook nog een leuk klascadeautje: een nieuwe kikker! Ik had jullie op de infoavond gewaarschuwd”, jullie zullen zelf helemaal kikkerzot worden J 
Om nog van de laatste dagen met deze heerlijke zon te genieten, trokken we samen met de bijtjes en muizen naar het blotevoetenpad! Schoenen uit, sokken uit en stappen maar! De kleuters genoten zichtbaar! Al duurde het dan ook niet lang of ze hadden het “alarm” van de dodendraad ontdekt! Wat een plezier hadden we! We bleven daar dan ook nog picknicken, we ruimden natuurlijk al onze papiertjes en drankjes op. 

















Gisteren stapten we tot aan het bos, vandaag gingen we nog eens IN het bos! Samen met juf Tineke en juf Dana trokken we weer naar onze prachtige natuur. Even wat wandelen, wat herfstschatten verzamelen, takjes verzamelen die niet langer mochten zijn dan onze arm… Dat was buiten Emile gerekend, hij kwam aanzetten met een grote tak, hij zei: “juf die is zo lang als jouw arm, dus die mag mee naar school!” Hij had wel een punt! J
We gingen in onze schooltuin ook nog op spinnenjacht, samen met juf Savanna, zij zal dit schooljaar enkele keren in onze klas komen observeren en bijwonen, naar het einde van het jaar zal ze ook enkele dagen stage lopen.
Veel spinnen vonden we niet, dus gingen we er zelf maar maken! Naar huis gingen we als echte kabouters! We kozen allemaal zelf de kleur van onze kaboutermuts.







Er vallen weer veel zieken in ons klasje en op school… De windpokken gaan rond… We gingen vandaag turnen met juf Lotje en in de klas konden we spelen met de herfstmaterialen, de diertjes van het bos én gingen we ook nog een denkwerkje maken. We doen het meeste van onze activiteiten met concreet materiaal, af en toe komt er ook iets bij op papier, maar we blijven zoveel mogelijk concreet werken




Vandaag was het echt de allerlaatste dag mooi weer… We zochten onze schooltuin nog eens op in de namiddag, we genoten van de blaadjes, de bomen én de zon! In de voormiddag mochten de kleuters allemaal een diertje uitzetten… Een slak! In de tuin vond ik erg grote slakken, ik bracht ze mee naar school om eerst de slakken eens écht te kunnen gaan waarnemen. De eerste 5 minuten sliepen de slakken allemaal, tot er eentje goed wakker werd en vrolijk begon rond te sluipen/kruipen/slijmen/… J Arthur en Julie schrokken dan ook een beetje toen hun gekregen slak plotseling wakker werd én met hun voelsprieten begonnen te bewegen. We zochten allemaal een plekje in de tuin, waar niemand op de slakjes zou stappen, ze een beetje verstopt zaten én lekkere blaadjes konden eten.





Nog één weekje en onze griezelkermis kan van start gaan. Traditiegetrouw maakt elke klas dan een versiering om de school aan te kleden. Vandaag maakten wij dan ook vrolijke spookjes met watten. 



Fijn weekend




Geen opmerkingen:

Een reactie posten